tirsdag den 26. juli 2011

30 Seconds To Mars

Jeg har gjort det før ved Carpark North og nu er turen kommet til 30 Seconds to Mars -en kort beskrivelse af mine ynglingsbands! 


30 Seconds to Mars
30STM er et amerikansk rock band. Bandet blev dannet i 1998 af brødrene Jared og Shannon Leto. Jared er bandets forsanger og spiller guitar, mens Shannon spiller trommer. Hvis nogen synes navnet Jared Leto virker bekendt er det fordi han er en af de større amerikanske skuespiller og han har medvirket i flere store film, bl.a. Lord of way, Fight Club og Alexander. Jared har dog aldrig brugt hans succes som skuespiller til at promovere bandet og er det sket, at et sted har brugt hans navn til at reklamere for en koncert nægter han at spille. Det er en principsag for ham, at de to ting skal holdes adskildt. Senere joinede bassist og keyboardspiller Matt Watcher og guitarist Tomo Milicevic dem.

I 2002 udgav 30STM deres første album opkaldt efter bandet. Fra albummet blev udgivet de to singler Capricorn (a brand new name)  og Edge of the earth. Bandet blev dog først rigtig lagt mærke til, da de i 2005 udgav albummet A Beautiful Lie. Albummet blev leaked 5 mdr. før releasedatoen og af den grund besluttede bandet, at sætte to ekstra sange på albummet, da det endelig udkom. Deriblandt en genia version af Bjørks sang Hunter. 30STM vandt i 2006 en MTV2 award for singlen The Kill ved MTV VMA. De var også nomineret for bedste rock video. A Beautiful Lie gik platin i starten af januar 2006, hvor de havde solgt over 1 mio. albums.  Bandet begyndte i oktober 2006 deres Welcome to the Universe tour, der var sponsoreret af MTV2. Denne tour skilte sig en del ud, da bandet insisterede på at gøre det til en miljø venlig tour, hvor deres tourbus bl.a. kørte på vegetabilsk olie.    
I november udgav bandet singlen From Yesterday, hvor videoen er løst baseret på filmen The Last Emperor. I foråret 2007 er 30STM support for andres band på deres tour, her i blandt Linkin Park på deres europa turne. Bandet spillede også på vores egen Roskilde Festival samme år. Året blev også året, hvor bassisten Matt gik ud af bandet. Herefter forsatte bandet som en "trio".

I  2009 blev 30STM sagsøgt af deres pladeselskab Virgin Records for $30 mio. på den begrundelse at de ikke havde leveret de 3 albums deres kontrakt gav pladeselskabet krav på. Det blev dog trukket tilbage, da 30STM senere på året udgav albummet This is War. Fra dette album blev især singlen Hurricane kendt. I 2010 begyndte bandet deres verdensopspændte tour Into the Wild tour. Det var på denne tour vores egne Carpark North var med som opvarmning. I november gik albummet This is War guld i adskillige lande, her i blandt; Tyskland, Sydafrika, Østrig, Australien og Belgien. I UK gik albummet dobbelt guld og i Portugal gik det dobbelt platin. Verden har for alvor fået øje på bandet!


Bandets logo som er vist ovenfor indeholde sætningen Provehito in Altum. Det er bandets motto og oversat fra latin til engelsk betyder det Launch forth into the deep .  

Bandet er klart mere kendt i The States end de er herhjemme. Herhjemme er jeg stort set ikke stødt på nogen, der ander hvem bandet er. Ser i nogen af de nedenstående videoer er jeg dog ret sikker på, at de fleste af jer kan genkende enten sang eller video. Stadig er de nogle af mine ynglingskunstnere og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg synes Jared Leto er verdens smukkeste mand. Jeg håber resten af europa en dag får øjnene op for dem. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...